Vinnaren av...

.... Veckans Blogg är:
 
http://sofiejansson.blogg.se/
 
Sofie håller till med sina hästar en bit utanför Linköping. Hon har ett gäng fina hästar/ponnysar där hon tävlar aktivt i hoppning på L.A.-nivå med ponnysarna Gunvald och Djupviks Veronica. Förutom att träna och tävla sina ponnysar så hjälper hon till att rida familjens storhästar. Det jag gillar med denna blogg är att hon uppdaterar ofta och skriver om hur det går med träningen/tävling av sina hästar/ponnysar och hon skriver på ett väldigt bra sätt, tycker jag. Vill ni följa en tjej som är påväg upp mot toppen så rekommenderar jag starkt att ni klickar er in på denna blogg för ni kommer inte bli besvikna :)
 
// Stall Nysäter
 
 
 

Året 2012 - Del 1!

Januari:
 
Vi började året med att åka hela vägen från Mantorp till Dalarna, Falun för att hämta hem vår blivande stjärna Tip Top som är helsyskon med vår stjärna Te-Quila.
 

 
Februari:
 
Tip Top och Te-Quila fick busa av sig i longeringsvolten som finns inne på Mantorptravets stallbacke.
 
 
Cocktail Skott och Te-Quila fick trava årets första banjobb.
 
 
Mars:
 
Te-Quila och Cocktail Skott travade årets andra banjobb.
 
 
Fortsättning följer! ♥
 
// Stall Nysäter
 

Då och Nu

En av våra hästar betyder lite sådär extra och det är älskade Winner. Han kom in i mitt liv i en period där jag inte mådde så bra och där mycket var krassligt, tungt. Winner kom där som en sol för mig, trots att Winner själv mådde väldigt dåligt. På något sätt så byggde Winner och jag upp varandra. Vi hjälpte varandra att komma på fötter, att bli hela. Tillsammans har vi fått vara med på en sju helsikes resa där det har varit mycket blod, svett och tårar. Både sorgetårar och glädjetårar. Där man fått höra att man ska ge upp den där skithästen. Det var Winner som folk kallade för skithäst. Vilket var så otroligt jobbigt för mig att höra eftersom Winner var och är min sol, min ögonsten och mitt levebröd och det kan jag säga utan att överdriva. Jag tror inte att folk förstår hur mycket det faktiskt sårade mig. Men tillsammans har både Winner och jag utvecklats och jag kan säga att vi har gjort det jäkligt bra. Tillsammans har vi växt. Vägen har varit otroligt lång till att komma dit vi är idag. Men genom att både vi (Sandra, Evelina, jag och Lasse) och Winner aldrig gav upp och kämpade tillsammans så har vi kommit så långt som vi har gjort idag. Idag är vi starkare än vad vi var då. Idag har vi hittat vår väg och kommer att fortsätta på den vägen livet ut. För vår resa är långt ifrån slut
 
 
Här ovan får ni se en bild på Winner från 2008 (den till vänster). Det året, 2008, åkte vi till Vaggeryd i hopp om att Winner skulle klara kvalet. Vilket han inte gjorde. Men det gjorde ingenting. För det var på Vaggeryd allting började ändra riktning. Ändra riktning mot toppen. Ända sedan denna dag på Vaggeryd så har hela tiden vår resa pekat uppåt. Ni får även se en bild från 2012 (den till höger) och jag är så megastolt när jag ser Winners utveckling. Finner knappt några ord och här låter jag bilden tala för sig själv!
 
Men jag vill säga till er att ni ALDRIG ska ge upp något ni älskar oavsett vad andra runtom er säger. Följ ditt hjärta och dina känslor. Tro på dig, din häst och tro på ER. Tillsammans kommer ni att göra underverk, så länge ni aldrig ger upp och tror på det NI gör så kommer ni att nå långt upp till stjärnorna :)
 
// Stall Nysäter

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin 
 
 
 
// Stall Nysäter

Ellens Bacardi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är bilder på vår föredetta shettiskille, Ellens Bacardi. En kille vi saknar något så otroligt och han var en helt fantastiskt fin ponnytravare. Det var synd att Evelina blev för gammal för att köra shettis. Men allt har sin tid och vår tid med världens bästa Bacardi är över. Bacardi flyttade i början av året till en helt underbar familj i Norge. Där han förgyller en supersöt tjejs dag :) ♥
 
// Stall Nysäter

Första långturen

Eftersom att jag har haft sådana svårigheter med att logga in på blogg.se så har uppdateringen varit allt annat än bra. But what to do? Nu är jag förhoppningsvis back on track, igen :)
 
I måndags fick Tippen jogga sin första riktiga långtur. Eftersom han bara är två år så har vi tränat väldigt lugnt och försiktigt hela året men nu när det börjar närma sig treårings säsongen så har vi bestämt oss för att öka mängden träning lite grann. Tippen skötte sig, som vanligt, helt underbart bra och såg fin ut. Han har en sådan läcker trav så man kan inte slita blicken ifrån honom. Dock så blev han lite trött men nu är det bara att träna på. Tippen fick träna ihop med sin helsyster Tila. Jag körde Tila och Evelina körde Tippen. Tila var väldigt fin och glad, hon exploderade när vi skulle iväg och det var isgata precis utanför stallet så jag åkte med bakom. Hon lugnade dock ner sig när vi kom ut på vägen och jag kunde hoppa upp i vagnen. Tila gillar att träna med brorsan och det visade hon så väl i måndags. Är väldigt nöjd med båda två och jag ser verkligen fram emot den fortsatta vinterträningen!
 
Vackra Tila innan träningen ♥
 
// Stall Nysäter

Veckans Ponny/Häst

Nu tänkte jag dra igång med en ny form av tävling. Vi har ju massvis med fina, vackra och underbara ponnysar/hästar här i vårt avlånga land. Därför startar jag, Veckans Ponny/Häst, för att jag varje vecka vill hylla en ponny/häst!
 
I denna tävling så skriver DU till mig i kommentarsfältet och berättar om just din ögonsten. Du berättar om något speciellt ögonblick, något ni varit med om tillsammans och ja, du berättar om din ögonsten, helt enkelt :)
 
Den med bäst motivering och som fångar mig mest kontaktar jag via mejl så att jag även kan få ett par fina bilder på din ögonsten så viktigt att lämna mejl så jag kan nå er.
 
All lycka till, vinnare utses varje torsdag! :)
 
// Stall Nysäter

Vinnaren av...

... Veckans Blogg är:
 
http://zidressage.blogg.se
 
I denna blogg kan man verkligen läsa om allt. Från häst till modell men även om vardagslivet där en del shopping ingår. Zandra heter tjejen som driver denna blogg. Hon skriver på ett bra och intressant sett och det här är en blogg som jag kommer att fortsätta följa. Zandra håller till i Stockholm och äger en mycket vacker och välmeriterad PRE sen även en söt Parson Russel. Bloggen handlar mycket om dressyr, vilket är en gren som jag verkligen gillar. Zandra ger tips på olika ridövningar och det gillar jag verkligen för det är bra förklarat och man förstår de.
 
Jag rekommenderar verkligen denna blogg och tycker ni ska kika in den! :)
 
// Stall Nysäter

Problem med att logga in

Hej alla där ute!

Som ni märkt har inga inlägg kommit upp och därför är vinnaren av Veckans Blogg ännu inte upplagd och färdig. Jag har en vinnaren men har inte kunnat skriva om vinnaren. Så jag har inte kunnat logga in sen i söndags kväll men har nu ikväll kunnat logga in så imorgon kommer en del inlägg upp så håll utkik. Släpper även en ny form av tävling som jag tror och hoppas att ni kommer att gilla :)
 
Winner när vi leker i boxen ♥
 
// Stall Nysäter
 
 

Veckans Blogg

Vinnaren i Veckans Blogg tävling utses imorgon förmiddag istället för nu ikväll. Så håll utkik!
 
Tills dess så anmäl er till nästa veckas, Veckans Blogg :)
 
// Stall Nysäter

Vinterland

Just nu händer det inte speciellt mycket på hästfronten. Tippen och Tila motioneras ca två gånger/vecka nu fram till jullovet då deras vinterträning drar igång på riktigt medans Winner och Kakan fortfarande har vila men ska sättas igång väldigt smått på jullovet. Jag hade planerat att köra Tippen idag och sen rida Tila efteråt men det blev inställt. Tack vare att Tippen halkade och vurpade i hagen så att han visade ömhet i ryggen efteråt, vilket var bättre när jag nattade de förut men för att vara på den säkra sidan så fick han stå över idag. Tila får skav/tryckskada av täcken hon har på sig på manken (hon svullnar upp och blir öm) och vi har provat väldigt många olika täcken och vi trodde verkligen att ett helhalstäcke skulle minska trycket på manken men det har det inte gjort. Så nu ska vi prova halvhalstäcke men just nu får hon gå utan. Det är en känslig dam. Ni skulle sätt hur glad hon var över att gå ut i -17 imorse utan täcke, tokhäst. Nu på kvällen hade svullnade gått ner så jag hoppas jag kan köra finaste damen imorgon!
 
Nu ska jag försöka sova. Hörs imorgon!

// Stall Nysäter
 
 

Del 2 - nybörjarfotograf

 
 
 
 
 
 
 
// Stall Nysäter

SPRINTERMÄSTAREN 2012

Sprintermästaren är ett av två stora lopp för fyraåriga ponnytravare. Vi hade drömmen att få starta i detta ärofyllda lopp och vi visste att chansen till att få starta var stor med vår talang Te-Quila. Vägen dit blev dock lång då Tila efter starten på Jägersro fick en tryckskada av täcket på manken, vilket inte upptäcktes förrän efter att hon gått ut i ett lopp så vi strök henne till det andra loppet. Tack vare detta fick Tila då en vila på flera veckor.
 
Sen när vi skulle sätta igång henne så blev hon sjuk eller allergisk. Vi vet inte riktigt vad hon drabbades av men det smittade i alla fall inte av sig till de andra i stallet. Det började med att jag upptäckte två stenhårda kulor under magen (som två pingisbollar) sen blev hon väldigt snorig och hennes temp steg. Där fick hon vila ytterligare ett par veckor. Klockan tickade och jag trodde det var kört med att starta henne i Sprintermästaren 2012 eftersom hon inte kommer kunna matchas i form till det loppet. Men Tila blev frisk och joggades igång väldigt lugnt.
 
En vecka efter att hon sattes igång såg vi att det fanns lopp på Tingsryd, rätt dumt att anmäla med tanke på att hon bara har joggats i en vecka men vi sa att det får bli som ett snabbjobb för Tila. Så med två veckors jogging i kroppen begav vi oss till Tingsryd med noll förhoppningar med tanke på förutsättningarna plus att det första loppet var Tila uppanmäld till bara för att vi ville ha ett autostartslopp (start med bil) till henne innan Sprintermästaren. Men Tila gjorde ingen besviken utan hon gjorde två kanon lopp och sänkte sitt rekord med två sekunder och det med NOLL snabbjobb i kroppen och endast två veckors jogging. Vi vet att hon är en väldigt bra ponny men att hon presterade så är helt otroligt.
 
Efter detta joggades Tila och hon fick gå ett par snabbjobb men vi ville ha ett lopp till innan den stora dagen och vi hittade ett, i Arvika. Ett lopp där hon fick 160m tillägg, kortdistans och på en liten bana. Tufft på förhand och jag trodde stenhårt på att vår andra häst i loppet skulle vinna det lekandes lätt då han hade toppform men där fick vi. Tila var ifatt klungan redan in mot första sväng och resten är som i en dröm. Hon travade klockrent och var bara så himla grym. Vi vann loppet helt avstannades och vi passerade den magiska 2.00-gränsen, hon sänkte alltså rekordet återigen och denna gång stannade klockan på 1.59,8. Kan fortfarande inte släppa det loppet och jag är så stolt över vår fina dam.
 
Den 5/7-12 var dagen med stort D. Sprintermästardagen. Vi var laddade till tusen och Tila hade toppform, mot alla odds så lyckades vi pricka in formen till denna dag och vi fick vara med bakom startbilen när den släppte fältet. Även denna gång gjorde hon ett toppen lopp. Det var två på förhand svåra motståndare Zissel (Sveriges idag bästa fyraåring) och Miniatyr. Jag visste att det skulle bli svårt men jag vet att vi har en grymt fin häst som har enorma fartresurser men hon behöver tid på sig att utvecklas. Hon följde startbilen och fick en bra start, trots att hon sprang och bromsade. Vi låg tvåa ett litet tag innan Zissel och Miniatyr fick upp farten men sedan låg vi trea och inte alls långt ifrån de två. Efter ca 800m så tog Tila tag i sakerna och bara skulle ifatt de framför, vilket resulterade i en galopp och en väldigt lång sådan. Fick inte stopp på henne och jag trodde det var kört men efter 80m så lyckades jag, då var fyran så långt ifrån och det var för långt fram till tvåan så vi bevakade bara den fina tredjeplatsen. Fram tills galoppen så travade hon i 1.54 (!!!!!!) tempo, helt insane. Men hon fick en sluttid på 1.59,8 och det är alltså ett tangerat rekord trots sin jättegalopp på 80m.
 
 
3:A I SPRINTERMÄSTAREN 2012 på 1.59,8. Te-Quila ♥
 
// Stall Nysäter
 

Ops.. vad hände där?

 
 
 
 
Ibland lyckas man på bild fånga det som väldigt väldigt sällan sker på en travbana.
 
// Stall Nysäter

Vilodag idag

Idag var det planerat att Tippen skulle joggas för vagn och Tila bli riden men jag var så klantig att jag halkade på en isfläck efter att jag mockat klart och vred till hela ryggen så nu gör det riktigt ont. Men eftersom hästarna bara ska motioneras lätt denna månad, ungefär två gånger i veckan så gör det inget alls att det ställs in idag. Jag tror inte hästarna har något emot det då de såg väldigt glada och busiga ut. Så nu får de gå ute extra länge och bara busa runt. Dock så har de fått för sig att äta upp stolparna i hagarna och det är ju synd då det är väldigt svårt att byta stolpar nu mitt i vinter när marken är frusen. Busponnysar :)
 
Vackra Tila ser väldigt busig ut.
 
Kung Winnerbus.
 
Fina Kakan.
 
Kul att se att det finns intresse i Veckans Blogg, fortsätt anmäl er (http://stablenysater.blogg.se/2012/december/veckans-blogg.html#comment). Den som lotten faller på får en länkning och så skriver jag vad jag tycker om bloggen!
 
// Stall Nysäter

Veckans Blogg

Nu drar jag igång en Veckans Blogg där jag varje söndag tar ut en vinnare och skriver om den bloggen. Det är fritt fram att anmäla sig. Jag lottar sedan ut vinnaren och skriver om den samt ger en länkning här i bloggen!
 
Så sätt igång och anmäl er, nästa söndag drar jag en vinnare :)
 
// Stall Nysäter

Det var en gång

när jag hade kameran i handen när jag var inne på travet och fotade travhästar och kolla här på resultatet:
 
 
 
 
 
Ett helt okej resultat för att vara bland de första gångerna jag fotar travhästar. Gillar verkligen sista bilden!
 
// Stall Nysäter
 

Ifall alla kunde se...

 
.... vem du är och hur du är. Ifall alla kunde se vilken fantastisk individ du är. Som ger så mycket kärlek, glädje och ger tillvaron en extra pekning åt rätt håll. Som bryr sig väldigt mycket om oss och om sina kompisar, sätter de i första hand och tar sig själv i andra hand. Som vill alla väl. Har aldrig mött en individ som dig. Du är speciell och du sätter dina spår vart du än är. Du är otroligt vacker och har en utstrålning som få har. Det går inte riktigt att förklara med ord för hur fantastiskt underbar du är och hur mycket vi älskar dig ♥
 
Tack för allt du givit oss hittills och jag ser verkligen fram emot framtiden ihop med dig, Te-Quila!
 
// Stall Nysäter

Direkt från hjärtat

Sitter här, nästan i min ensamhet och med otroligt mycket känslor som bubblar inom mig. Ungefär som kolsyran i Sodastreamen. Ni vet. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja eller hur jag ska uttrycka mig. Det kanske är så att jag inte borde skriva detta inlägg egentligen men det är ändå något som gör så att jag dras till att skriva det.
 
Detta år har verkligen varit ett turbulent år för oss på många sätt och vis. Ett år där det har hänt så himla mycket positiva saker men även ett år där det har hänt negativa saker. För första gången, på dessa sju år som vi har varit aktiva inom ponnytravet, har vi fått stöta på det skitsnack och mobbing som finns inom denna underbara sport som jag älskar något så otroligt. Jag vet inget bättre än att sätta mig upp bakom någon av våra underbara ponnysar och få ha kul tillsammans med ponnyn på travbanan men det är tyvärr detta skitsnack som faktiskt har fått en att avsky sporten ibland och nästan fått en att vilja lägga ner då man inte känt att det är värt att kämpa så pass mycket som man gör. Tyvärr så förekommer detta väldigt ofta inom många sporter och framförallt ungdomssporter. Där avundsjukan för andras framgång inte har någon gräns. Där man hellre pratar skit om någon än att glädjas med någon. Något som vi inte borde blunda för utan något som vi borde sätta ned foten åt. Funderingarna går dock kring att det troligtvis inte finns något stopp på detta, tyvärr. Det är sorgligt men ack så sant. Dock borde vi jobba extra hårt för att försöka få ett stopp på det!
 
Varför har då vi drabbats av detta skitsnack?
 
Jo, det började i samband med att vi fick hem en ponny vid namn Te-Quila. När vi fick hem henne så gick snacket så att "va? ska de ha henne? de kommer aldrig att lyckas med henne!". Vi vann första starten ihop, bara en notis. Detta är en dam som det snackades mycket om redan innan hon kom hem till oss då hon inte är någon lätt dam för fem öre. En dam med enormt mycket humör, som vet vad hon vill och ska ha sin vilja igenom men också en omogen dam som innerst inne var väldigt osäker, trots att hon verkade så tuff utåt. Det gäller att ha tålamod och ett inre lugn när man handskas med Tila, visa henne vad som är rätt och fel, ge henne en hjälpande hand och vägvisning. En dam med en enorm kapacitet och som hade/har så mycket talang och som dessutom är en otroligt vacker dam med en utstrålning som få har. Men ja, angående att vi inte kommer att lyckas med henne så har ni helt rätt på den biten. Eller? Att hon blev 3:a i Sprintermästaren, 4:a i Derbyt, tog ett par segrar och ett rekord på 1.56,9 i år, är väl ändå ett misslyckande?
 
 Ni som kläckte ur er på Rommes Dubbeltrav i somras om att Tila borde slaktas för att hon är helt galen (när vi hörde) - ni borde ta reda på fakta om VARFÖR hon agerade som hon gjorde då och Tila är långt ifrån en galen häst utan hon är en helt fantastiskt individ som bryr sig väldigt mycket om oss och sina kompisar sen att hon är en jäkel på att springa är bara en stor bonus. Jag ger er en förkortad förklaring här: Tila var skärrad och rädd för någonting kring defileringsvolten. Under tiden hos oss har hon aldrig agerat sådär och jag har aldrig känt henne så skärrad förut och jag blev själv väldigt väldigt chockad, visste inte riktigt hur jag skulle agera bakom henne i den stunden. Men det är levande djur vi håller på med och allt kan hända. Det var just bara vid Rommes defileringsvolt som hon var rädd, på banan var det inga problem och det fick VI visa ER på söndagen också. Det var skönt - det kan jag lova er, extra skönt när boxgrannen kläckte ur sig att vi inte är värda att få starta och att vi inte borde få. Där fick ni!
 
Den stora frågan är: Varför började detta skitsnack? Var det för att vi fick hem en ponny men enorm kapacitet? Eller för att hon, enligt många, var helt galen? Eller var det den rena Svenska avundsjukan?
 
Men vad vill jag egentligen få ut av detta inlägg?
 
ATT VI ALLA BORDE GLÄDJAS MED ANDRA OCH DERAS FRAMGÅNGAR MEN ÄVEN FINNAS DÄR OCH STÖTTA I MOTGÅNGAR. ALLT BLIR SÅ MYCKET BÄTTRE DÅ OCH VI SKULLE FÅ EN MYCKET BÄTTRE SAMMANHÅLLNING OCH GEMENSKAP!
 
Detta skitsnack som pågår är bara patetiskt. Och det sårar väldigt många och INGEN är värd att må dåligt. Så sluta upp med detta patetiska skitsnack och finns där för varandra istället. Ta del av varandras ord och kunskap - lär av andra! Ni har sårat oss i år och jag undrar om ni är nöjda med det? Nu skakar vi bara av oss era ord för det är bara vi som vet vilka fantastiska ponnysar vi har i stallet - ingen annan!
 
Och till er som sitter i "samma sits" som oss. Ge aldrig upp, vänd de ryggen och kämpa på. Ni vet att ni är så mycket bättre än de :)
 
// Stall Nysäter

Fylld av glädje

Denna dag har verkligen varit helt toppen. Underbart väder och lyckliga hästar!
 
Joggade Tippen ett par varv i relativt lugnt tempo. Han var väldigt pigg och glad, låg på en hel del på bettet och ville verkligen framåt. Så fram till Jul ska han få jogga ett par varv några gånger i veckan sen får han dra igång träningen ordentligt under jullovet. Ser verkligen fram emot det!
 
Tila red jag idag. Lite mer galopp inlagt denna gång och det kommer vi öka med tiden men guv, vad vi hade roligt idag igen. Jag log så det nästan ilade i tänderna. När vi galopperade i full fart genom snön, Tila frustar och spetsar öronen och verkligen vill jobba. Hon kommer få fortsätta ridas lättare pass nu fram till Jul och efter det ökar träningen markant.
 
På söndag är det dags igen. Tippen ska joggas för vagn och Tila ska ridas. Längtar!
 
Fint väder i Lilla Mantorp och hästarna njuter i hagarna.
 
En väldigt nöjd Tila i gången efter ett underbart ridpass.
 
// Stall Nysäter

Härliga fredag

Go' Fredag!
 
Äntligen fredag och det firar vi i Stall Nysäter med en tre rätters middag ikväll, lagad av mig (Caroline) så vi får se hur detta slutar - haha! Innan det så ska stallet fixas, Tippen joggas och Tila ridas. Fick mersmak av ridningen i onsdags med Tila så vi kör på det idag igen eftersom både Tila och jag tyckte det var så himla roligt :)
 
Invändigt Winner på Lindesberg. Utvändigt vår förre detta russkille, Valentino Rossi!
 
Hörs mer ikväll!
// Stall Nysäter

Bilder på Tip Top

Tip Top som 1-åring.
 
Tip Top i gången innan tömkörning. Här två år!
 
Tip Top tömkörs.
 
Tip Top i hagen en vacker vår dag.
 
Tip Top körs av Evelina en sommardag.
 
Tip Top när han fick kolla på banan i augusti. Vilket steg!
 
Han är vacker vår fin fina kille, 2 år är han nu. Snart 3 år och då får han också följa med ut på äventyren. Helsyskon med vår fantasiska Te-Quila! ♥
 
// Stall Nysäter

I full galopp genom snön

Go' Kväll!
 
Snön har kommit och det rejält. Vi kan ju inte klaga på att det inte är någon snö i år iallafall. Idag har jag varit ute och skottat halva gården två gånger men snön fortsätter ösa ner så får nog skotta imorgon bitti med. Men jag älskar snön och nu kommer vi kunna vinterträna hästarna precis så som vi vill, i och med att snön kommit :)
 
Idag så var jag ute och red på Tila. Vi galopperade i full fart genom snön som yrde och det var så himla roligt. Både Tila och jag njöt i massor och vi lär göra det mer i vinter, redan på söndag igen. Längtar massor för jag har verkligen saknat ridningen!
 
Vackra vackra Te-Quila ♥
 
Hörs mer imorgon!
// Stall Nysäter

A Shining Star

who is send from heaven to spread happiness and love, Winner ♥
 
// Stall Nysäter

Te-Quila's vinst på Färjestad 22/4-12

 
Te-Quila "Tila" vann i årsdebuten på mycket fina 2.06,8 med galopp. Hon var favorit på förhand eftersom hon kvalade in en månad tidigare på 2.07,3 vilket var sju sekunder under hennes dåvarande rekord som var på 2.14,4. Loppet blev väldigt odramatiskt där vi tog ledningen direkt och bara utökade det. Tila joggade ifrån sina motståndare och tyckte det blev för ensamt så hon tappade koncentrationen och galopperade lite kort i sista sväng. Manade ingenting mer än när hon bröt ut vid tre tillfällen så jag satt bara och åkte med. Jag har fått mycket skit för att jag sänkte så mycket och att jag körde för fort. Men Tila funkar inte så att man kan sitta och hålla utan med henne får man bara fokusera framåt, hon är en dam som tänker lite för mycket och blir sur när hon inte får springa fort. Sen har hon dessa farter i sig. Vi vann tillsist med 100m och var helt överlägsna. Denna dam är otroligt grym och väldigt talangfull!
 
Tila sänkte sig ytterligare 10 sekunder under säsongens gång. Ser med spänning fram emot framtiden och vår fortsatta resa ihop. Vi har nyligen köpt loss Tila och det är nu vår resa börjar på riktigt :)
 
// Stall Nysäter

Bilder på Cocktail Skott 2012

Kakan och Evelina busar i hagen en härlig sommardag.
 
Kakan och Evelina tränar på banan i våras.
 
Kakan och Evelina i kvalet.
 
Kakan och Evelina i debuten.
 
Kakan och Evelina på Romme vid seger.
 
// Stall Nysäter

Ge aldrig upp något du älskar

När vi fick hem Winner som fyraåring så var han en väldigt liten russ hingst med en extrem vinterpäls och såg inte alls mycket ut för världen. Vi fick höra att han såg ut som en undernärd 1-åring så alltså mådde inte Winner så bra. Vi tog beslutet rätt snabbt att kastrera honom och där började vår resa. Han kastrerades våren 2008 och han började sakta men säkert att gå upp i vikt. Vi tränade honom lite lätt för att han skulle bygga lite muskler även om vi helst av allt bara ville ge honom mat så han skulle gå upp i vikt men vi vågade inte ge honom för mycket mat så maten ökade vi vartefter. Han gjorde även ett par kvalförsök till travet det året och vi hade inte alls några förväntningar på att han skulle klara det men i det 5:e försöket så kvalade han in på 2.47 och detta på senhösten. Vi hann även med 3 starter med en 4:e och 5:e plats samt en diskning och med ett rekord på 2.50,4. Det var ett kämpigt år där vi skulle vinna Winners förtroende och få honom att må bra, vilket vi lyckades delvis med. Mycket kämpande och många tårar men vi lyckades komma en bit påvägen!

Året 2009 var också ett kämpigt år. Vi var långt ifrån resans slutmål och Winner hade under vintern växt som häst, byggt lite muskler och lagt på sig i vikt men resan till att se ut som en ponny och må riktigt bra var fortsatt lång men vi kämpade tillsammans och trots att vi fick höra av en hel del att vi skulle ge upp den där "skithästen" så gav vi aldrig upp. Det året fick vi ett par fina placeringar och ett rekord på 2.26,2!

Året 2010 var ett underbart år. Under vintern växte Winner massor som häst och han gick upp massor i vikt. Han mådde bra helt enkelt och började äntligen hitta sig själv. Dock så har Winner hela tiden visat att det finns humör i honom och att han är väldigt omogen, som en unghäst, trots att han var 6 år. Detta år fick han många fina placeringar och framförallt så tog han sin första SEGER där han även satte sitt rekord för säsongen 2.16,3. Han blommade ut detta år men det fanns massor att fortsätta jobba med och vi kämpade på!
 

2011 var ett mellan år men ett år där Winner hittade sig själv mer och började mogna på sig. Han fick ett par fina placeringar och ett nytt rekord på 2.12,9 som han satte efter en skadefrånvaro på tre månader!

Detta år, 2012, har verkligen varit Winners år och han har, som 8 åring, verkligen hittat sig själv och är väldigt glad i livet. Han har sin bästa kompis i 2 åriga Tip Top och de trivs, som fisken i vattnet, med varandra och busar hela dagarna. Winner har även blommat ut rejält på travbanan i år. Han har vunnit 2 gånger, 2 andra, 2 tredjeplats. All hans osäkerhet börjar sakta men säkert försvinna och han tar nu för sig. Förut vågade han inte springa om, han sprang inte 2140 lopp och framförallt inte från tillägg, vilket han har gjort i år. Han har startat 15 gånger i år och varit utanför placering 3 av gångerna samt även sänkt sitt rekord ytterligare till 2.10,2 - snart under 2.10!!
 

Winner är vår allas ögonsten och en otrolig älskad häst. Vår resa tillsammans är långt ifrån slut. Blev en lång text men jag har långt ifrån skrivit allt då resan har varit så lång. Men framtiden ser spännande ut om han fortsätter i denna fart :)

Som vi brukar säga, Älskade Kung Winnerbus ♥
 
// Stall Nysäter

Säsongen 2012

Detta år har verkligen innehållit allt. Från succé till katastrof. Vi har varit med om en hel del och fått stå ut med så mycket skitsnack, under dessa svåra stunder så har vi haft ett fantastiskt stöd från underbara människor och de vill jag tacka något så enormt. Jag vill framförallt sända ett stort TACK till dig fina Camilla Nilsson-Borg för ditt stöd till Derbydagen utan dig hade vi troligtvis inte startat där. Du stöttade oss och fanns där, du är bäst!
 
Vi har slagit alla våra mål som vi satte upp inför säsongen. Det är till och med så att säsongen har varit helt över förväntan och vi kan inte förklara med ord hur glada och stolta vi är. Hästarna har varit helt fantastiska i år och presterat riktigt bra under hela säsongen. Vi har fått vara med i Sprintermästaren, Derbyt och Kriteriet som är största loppen för tre- och fyraåriga ponnytravare.
 
Stallets resultat:
 
43: 6 - 6 - 5
12 050pp
 
Vilket är en förbättring mot förra årets siffror på nästan 6000pp och förra året gjorde även stallet över 60 starter. Som sagt, hästarna har varit helt makalöst bra i år och det finns inga ord för hur stolta vi är över de. Tila har bevisat att hon är något för framtiden och hon kommer bli grymt bra med mer tid, dagen innan hon gick 1.56 på Romme så travade hon neråt 1.50 och bitvis långt under det så fart under hovarna finns det på den damen. Men hon behöver tid och kommer att få utvecklas i sin egna takt. Stolta är vi över att hon är Sveriges 4:e bästa fyraåring och det var det nog inte många som trodde eftersom det gärna snackas en hel del skit om vår fina tjej. Winner har verkligen mognat till sig i år och visat att han har fattat vad han ska göra på banan. Det har tagit fyra år men vi är riktigt glada över att vi har gett honom tiden att få utvecklas i lugn och ro för det är nu resultaten har börjat komma. Kakan är en talangfull dam och det har hon visat i år med tanke på att hon har travat 2.15 som treåring. Hon har chockat oss då vi inte hade förväntat oss att hon skulle gå under 2.20. Säger det igen, finns inga ord för hur stolta vi är och vi längtar till nästa säsong då även Tippen får komma in i leken :)
 
// Stall Nysäter

Te-Quila på Romme 12/8-12

 
 
 
 
 
Fotona är tagna av:
Matilda Persson
http://skogsrusset.blogg.se
 
// Stall Nysäter

Bitande kyla

Så var första träningspasset för denna vintertränings period igång och det känns verkligen att det är vinter nu. Kylan biter i kinderna och kinderna domnar bort efter ett tag, fingrarna blir frusna, tårna likaså och smärtan när de tinas är helt underbar :) eller inte.. Men det är charmen med vintern!
 
Tippen och Tila fick jogga tre varv idag, vi börjar lite lätt nu så ökar vi efter en vecka eller två. Tila var riktigt på hugget, låg friskt på bettet hela vägen och var bitvis riktigt svår att hålla in. Svansen rakt ut och joggade på i ett friskt tempo och hon var verkligen glad över att få springa igen men mina fingrar var mindre glada, hihi. Tippen hängde på i Tilas tempo väldigt bra och såg smidig ut. En fin kille det där som har väldigt lätt för sig och jag hoppas han fortsätter att utvecklas. Väldigt nöjd med hästarna idag!
 
// Stall Nysäter

Nu drar det igång

Ja, idag drar vinterträningen för Tilas och Tippens del igång. Nu har Tilat vilat i mer än en månad efter hennes start på Solvalla och hennes skada och hon tycker det börjar bli tillräckligt med vila. Eftersom hon så tydligt visar det och blir ett "monster" att hantera. Nej, där överdrev jag lite för hon är inget "monster" egentligen men hon har humör och är en väldigt pigg häst och det visar hon extra mycket nu, så att säga. Tippen har tränats till och från detta år eftersom han bara är två men nu ska han tränas mer regelbundet inför säsongen 2013. Han har visat talang här hemma och vi hoppas han utvecklas åt rätt håll och blir minst lika bra som sin syster Tila. De två är alltså helsyskon :)
 
Fick frågan för ett tag sedan om vi gör något träningschema för våra hästar och nej, vi skriver inget schema. Vi har en plan som vi utgår efter men vi tränar alltid efter hur hästarna känns för dagen och vilket humör de är på. Vårat mål är att hästarna ska ha roligt när de tränar och anpassar träningen till det, helt enkelt!
 
Tila och Tippen busar i våras!
 
// Stall Nysäter

RSS 2.0