SPRINTERMÄSTAREN 2012

Sprintermästaren är ett av två stora lopp för fyraåriga ponnytravare. Vi hade drömmen att få starta i detta ärofyllda lopp och vi visste att chansen till att få starta var stor med vår talang Te-Quila. Vägen dit blev dock lång då Tila efter starten på Jägersro fick en tryckskada av täcket på manken, vilket inte upptäcktes förrän efter att hon gått ut i ett lopp så vi strök henne till det andra loppet. Tack vare detta fick Tila då en vila på flera veckor.
 
Sen när vi skulle sätta igång henne så blev hon sjuk eller allergisk. Vi vet inte riktigt vad hon drabbades av men det smittade i alla fall inte av sig till de andra i stallet. Det började med att jag upptäckte två stenhårda kulor under magen (som två pingisbollar) sen blev hon väldigt snorig och hennes temp steg. Där fick hon vila ytterligare ett par veckor. Klockan tickade och jag trodde det var kört med att starta henne i Sprintermästaren 2012 eftersom hon inte kommer kunna matchas i form till det loppet. Men Tila blev frisk och joggades igång väldigt lugnt.
 
En vecka efter att hon sattes igång såg vi att det fanns lopp på Tingsryd, rätt dumt att anmäla med tanke på att hon bara har joggats i en vecka men vi sa att det får bli som ett snabbjobb för Tila. Så med två veckors jogging i kroppen begav vi oss till Tingsryd med noll förhoppningar med tanke på förutsättningarna plus att det första loppet var Tila uppanmäld till bara för att vi ville ha ett autostartslopp (start med bil) till henne innan Sprintermästaren. Men Tila gjorde ingen besviken utan hon gjorde två kanon lopp och sänkte sitt rekord med två sekunder och det med NOLL snabbjobb i kroppen och endast två veckors jogging. Vi vet att hon är en väldigt bra ponny men att hon presterade så är helt otroligt.
 
Efter detta joggades Tila och hon fick gå ett par snabbjobb men vi ville ha ett lopp till innan den stora dagen och vi hittade ett, i Arvika. Ett lopp där hon fick 160m tillägg, kortdistans och på en liten bana. Tufft på förhand och jag trodde stenhårt på att vår andra häst i loppet skulle vinna det lekandes lätt då han hade toppform men där fick vi. Tila var ifatt klungan redan in mot första sväng och resten är som i en dröm. Hon travade klockrent och var bara så himla grym. Vi vann loppet helt avstannades och vi passerade den magiska 2.00-gränsen, hon sänkte alltså rekordet återigen och denna gång stannade klockan på 1.59,8. Kan fortfarande inte släppa det loppet och jag är så stolt över vår fina dam.
 
Den 5/7-12 var dagen med stort D. Sprintermästardagen. Vi var laddade till tusen och Tila hade toppform, mot alla odds så lyckades vi pricka in formen till denna dag och vi fick vara med bakom startbilen när den släppte fältet. Även denna gång gjorde hon ett toppen lopp. Det var två på förhand svåra motståndare Zissel (Sveriges idag bästa fyraåring) och Miniatyr. Jag visste att det skulle bli svårt men jag vet att vi har en grymt fin häst som har enorma fartresurser men hon behöver tid på sig att utvecklas. Hon följde startbilen och fick en bra start, trots att hon sprang och bromsade. Vi låg tvåa ett litet tag innan Zissel och Miniatyr fick upp farten men sedan låg vi trea och inte alls långt ifrån de två. Efter ca 800m så tog Tila tag i sakerna och bara skulle ifatt de framför, vilket resulterade i en galopp och en väldigt lång sådan. Fick inte stopp på henne och jag trodde det var kört men efter 80m så lyckades jag, då var fyran så långt ifrån och det var för långt fram till tvåan så vi bevakade bara den fina tredjeplatsen. Fram tills galoppen så travade hon i 1.54 (!!!!!!) tempo, helt insane. Men hon fick en sluttid på 1.59,8 och det är alltså ett tangerat rekord trots sin jättegalopp på 80m.
 
 
3:A I SPRINTERMÄSTAREN 2012 på 1.59,8. Te-Quila ♥
 
// Stall Nysäter
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0