Ge aldrig upp något du älskar

När vi fick hem Winner som fyraåring så var han en väldigt liten russ hingst med en extrem vinterpäls och såg inte alls mycket ut för världen. Vi fick höra att han såg ut som en undernärd 1-åring så alltså mådde inte Winner så bra. Vi tog beslutet rätt snabbt att kastrera honom och där började vår resa. Han kastrerades våren 2008 och han började sakta men säkert att gå upp i vikt. Vi tränade honom lite lätt för att han skulle bygga lite muskler även om vi helst av allt bara ville ge honom mat så han skulle gå upp i vikt men vi vågade inte ge honom för mycket mat så maten ökade vi vartefter. Han gjorde även ett par kvalförsök till travet det året och vi hade inte alls några förväntningar på att han skulle klara det men i det 5:e försöket så kvalade han in på 2.47 och detta på senhösten. Vi hann även med 3 starter med en 4:e och 5:e plats samt en diskning och med ett rekord på 2.50,4. Det var ett kämpigt år där vi skulle vinna Winners förtroende och få honom att må bra, vilket vi lyckades delvis med. Mycket kämpande och många tårar men vi lyckades komma en bit påvägen!

Året 2009 var också ett kämpigt år. Vi var långt ifrån resans slutmål och Winner hade under vintern växt som häst, byggt lite muskler och lagt på sig i vikt men resan till att se ut som en ponny och må riktigt bra var fortsatt lång men vi kämpade tillsammans och trots att vi fick höra av en hel del att vi skulle ge upp den där "skithästen" så gav vi aldrig upp. Det året fick vi ett par fina placeringar och ett rekord på 2.26,2!

Året 2010 var ett underbart år. Under vintern växte Winner massor som häst och han gick upp massor i vikt. Han mådde bra helt enkelt och började äntligen hitta sig själv. Dock så har Winner hela tiden visat att det finns humör i honom och att han är väldigt omogen, som en unghäst, trots att han var 6 år. Detta år fick han många fina placeringar och framförallt så tog han sin första SEGER där han även satte sitt rekord för säsongen 2.16,3. Han blommade ut detta år men det fanns massor att fortsätta jobba med och vi kämpade på!
 

2011 var ett mellan år men ett år där Winner hittade sig själv mer och började mogna på sig. Han fick ett par fina placeringar och ett nytt rekord på 2.12,9 som han satte efter en skadefrånvaro på tre månader!

Detta år, 2012, har verkligen varit Winners år och han har, som 8 åring, verkligen hittat sig själv och är väldigt glad i livet. Han har sin bästa kompis i 2 åriga Tip Top och de trivs, som fisken i vattnet, med varandra och busar hela dagarna. Winner har även blommat ut rejält på travbanan i år. Han har vunnit 2 gånger, 2 andra, 2 tredjeplats. All hans osäkerhet börjar sakta men säkert försvinna och han tar nu för sig. Förut vågade han inte springa om, han sprang inte 2140 lopp och framförallt inte från tillägg, vilket han har gjort i år. Han har startat 15 gånger i år och varit utanför placering 3 av gångerna samt även sänkt sitt rekord ytterligare till 2.10,2 - snart under 2.10!!
 

Winner är vår allas ögonsten och en otrolig älskad häst. Vår resa tillsammans är långt ifrån slut. Blev en lång text men jag har långt ifrån skrivit allt då resan har varit så lång. Men framtiden ser spännande ut om han fortsätter i denna fart :)

Som vi brukar säga, Älskade Kung Winnerbus ♥
 
// Stall Nysäter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0